Maties Far inicia els seus estudis de composició amb Xavier Carbonell a Palma de Mallorca i més tard amb José Luís de Delás a l’Aula de música de Alcalà de Henares en Madrid. Assisteix també als seminaris de Helmuth Lachenmann, Salvatore Sciarrino, Matthias Spahlinger i B. Ferneyough de l’Aula de música de Alcalà de Henares.

En el 2005 inicia els estudis de composició amb el compositor andalús Manuel Hidalgo a la par que estudia composició (Musik Theorie) a la Musikhochschule d’Stuttgart amb Matthias Hermann.

La seva música s’ha interpretat a Espanya, França, Suïssa, Alemanya, Singapur i Estats Units. Ha tingut encàrrecs de diverses institucions espanyoles i europees (Fundació Pilar i Joan Miró, Ensems, Fundació ACA, Radiosifonieorchesters Stuttgart des SWR) encara que fonamentalment la seva feina és mitjançant encàrrecs de músics i conjunts especialitzats.

En el 2008 és seleccionat per l’stage de joves compositors de l’ENSEMS (València) a on treballa amb Mauricio Sotelo i l’ensemble ENSEMS, en el 2012 participa en el Meisterkurs ORCHESTERWERKSTATT de Radiosinfonieorchesters Stuttgart guanyant un encàrrec d’orquestra per la peça Cifrado del puro querer.

Actualment és professor del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

caCatalà