Javier Martí Aranda (1989) compositor i docent. Obté la llicenciatura en Composició per el Conservatori Superior de les Illes Balears (Palma) amb els professors Josep Prohens, Alberto Bernal i Israel David Martínez. Posteriorment continua els seus estudis de composició al Royal College of Music (Londres) obtenint la titulació de Màster en Composició (distinction) amb els professors Alison Kay, Gilbert Nouno i Jonathan Cole. Durant la seua formació ha rebut classes de compositors com Cristóbal Halffter, Leonardo Balada, Ivan Fedele, José María Sánchez-Verdú, Tomás Marco, Alberto Posadas, etc.

La seva música ha estat interpretada en diverses ciutats espanyoles, així com al Regne Unit i Holanda, per formacions i grups de cambra com Mainly Two, New Art Sound Duo o el New Perspectives Ensemble dirigit per Timothy Lines.

Javier ha rebut diversos encàrrecs i va resultar guanyador del segon premi al concurs Art Jove 2017, Certàmen de Joves Compositors. En la actualitat compagina la seva feina com a professor associat al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb la seva tasca com a compositor.

caCatalà